Maine coon cattery

                              iliaki kataigida

Chip uw huisdier

U moet er niet aan denken, maar u kunt uw huisdier natuurlijk een keer kwijtraken. Het is daarom verstandig uw huisdier van een chip te voorzien. U kunt dan, als uw huisdier gevonden wordt, snel uw geliefde huisgenoot worden herenigd.  

Waarom zou ik mijn huisdier laten chippen?

Hoe werkt een chip?

Een chip heeft de grootte van een rijstkorrel en wordt met een naald onder de huid van het dier ingebracht. Elke chip heeft zijn eigen unieke code, zodat elk dier die een chip heeft een eigen “nummer” heeft.

Diergegevens, adresgegevens van de eigenaar in combinatie met het chipnummer worden aangemeld bij een databank. Hier wordt uw dier geregistreerd.

Wanneer uw dier vermist is en door iemand word gevonden kan met behulp van een “chipreader” het chipnummer afgelezen worden. Bij de databank kunnen de juiste gegevens dan opgevraagd worden en ka het dier weer verenigd worden met zijn baasje. De registratie is dus belangrijk, net zoals het doorgeven van een eventuele verhuizing of verandering in telefoonnummer.

Op www.chipnummer.nl kunt u controleren of het chipnummer van uw huisdier en bijbehorende registratie nog kloppen.  

Registratie

Nadat uw huisdier van een chip is voorzien, moet het dier nog geregistreerd worden. Er bestaan diverse databanken. Een gratis service voor eigenaren die kiezen voor het BackHome chip, is de website: www.backhomeclub.nl. u kunt zelf de gegevens van uw huisdier invullen en, indien gewenst, wijzigen. De website stuurt ter bevestiging van registratie een bewijs van inschrijving dat u bij het vaccinatieboekje of Europees dierenpaspoort kunt bewaren. Vanaf dat moment is uw dierbare huisgenoot altijd weer bij u thuis te brengen! Het is overigens wel belangrijk om een verhuizing of wijziging van het telefoonnummer aan te passen op de site. Anders wordt het speurwerk alsnog heel moeilijk. Uiteraard zijn uw gegevens op de site veilig opgeslagen en niet toegankelijk voor derden.  

www.chipnummer.nl

Een belangrijke site als het gaat om het terugvinden van elektronisch geïdentificeerde dieren is: www.chipnummer.nl. deze site maakt het mogelijk om aan de hand van het chipnummer vliegensvlug uit te vinden waar een dier geregistreerd staat. Vervolgens kan dan contact worden gezocht met de registrerende instantie. Iedere gegevensbeheerder heeft daarvoor andere regels, maar die zijn altijd heel makkelijk via de site te vinden.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram